Popularita k-popu raketovo vzrástla po nástupe songu Gangnam Style. Odvtedy zostal tento hudobný štýl nálepkovaný ako pestrý, výstredný, ale aj gýčový. 

Svojho času sa song od umelca PSY stal najpopulárnejším na YouTube a rôzne agentúry v Kórei neváhali naskočiť na rozbehnutý vlak. Naberali (a dodnes naberajú) množstvo trainees, ktoré by im mohli začať zarábať miliardové zisky. Postupom času sa však kontroverzie okolo k-popu začali predierať na svetlo, a pravda šokovala množstvo fanov!

O talent agentúram ide len málokedy, prvoradá je totiž hlavne vonkajšia pozlátka. Vie sa, že agentúry naberajú 8-14-ročné decká, ktoré trénujú tanec, spev aj vystupovanie na verejnosti doslová celé dni… a niektorí trainees tieto tlaky žiaľ nezvládnu. 

Najnovším príkladom je iba 25-ročný člen formácie Astro MOON BIN, ktorý spáchal spáchal v apríli samovraždu. V rodnej Kórei sa tak o5 otvoril dialóg o nechutných praktikách v zákulisí k-popu! „Niekoľko dní sme museli tancovať so 4-kilovým vrecom s pieskom na nohách. Choreograf chcel, aby sme si na ne zvykli. Vraj potom bude naše tanečné vystúpenie pôsobiť ľahšie!“ prezradil člen formácie CRAYON POP Way. Ašpirujúca trainee Kathy Lee odišla z agentúry a dnes k-pop bojkotuje: „Vraj nechcú svaly, ale aby som schudla a proste vyzerala chudo!“

Prečo žiadajú agentúry od trainees, aby dodržiavali drastickú diétu, aby namiesto rande chodili na nekonečné tréningy, a aby žili pod absolútnym drobnohľadom? V najnovšom Kamarátovi nájdeš článok, ktorý ti zákulisie k-popu dopodrobna vysvetlí! 

Pozor: Ak máš vážne psychické problémy a uvažuješ nad tým, že si vezmeš život, pomoc existuje. Čekni krizovalinkapomoci.sk. Nájdeš tu mejlovú poradňu, online čet, ale aj anonymnú telefonickú linku, ktorá ti môže s tvojím problémom pomôcť!

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.