Nová netflixovka Shadow and bone rozbila v apríli internety a už dnes je viac-menej isté, že sa dočkáme ďalšej série! V seriáli sa objavili aj hrdinovia dilógie Vrania šestka, čo prezradili o natáčaní?  

Okrem členov kráľovského dvora z Ravky sa tak zoznámime aj s Vranami z Ketterdamu. Freddy Carter (Kaz), Amita Suman (Inej) a Kit Young (Jesper) sú členmi mafiánskeho gangu, ktorý operuje blízko hlavné mesta ostrova Kerch – Ketterdamu. 

V centre ich príbehu je Vraní klub, kasíno, ktoré prevádzkuje líder Kaz so svojou špiónkou Inej a pištoľníkom Jesperom. “Kaz je bezohľadný líder gangu,” hovorí Carter. Kaz je známy svojou premenlivou morálkou aj tým, že sa bez svojej palice nepohne ani na krok. Kvôli zraneniu z detstva ju používa ako oporu na chodenie. “Kaz má toho za sebou veľa, no nie je z neho zlomená postava a napriek jeho otáznym rozhodnutiam z minulosti by som nepovedal, že je zloduch,” dodal Carter. 


Jesper, Inej a Kaz v seriálovej pecke Shadow and Bone

Inej je Kazova pravá ruka a bez pochyby najsmrteľnejšia členka partičky. Hoci sa zaplietla so zlodejmi, srdce má na správnom mieste. Amita vysveťluje, že tvorcovia spojili obe fantasy (Vraniu šestku a trilógiu Griša) do jedného príbehu. V 1. sérii sa tak zoznámime s udalosťami, ktoré z Vrán spravili milovaných hrdinov z kníh. “Vrany, ktoré spoznáš v Shadow and Bone, sú ich prequelom. Dostali sme skvelú možnosť predaviť fanom postavy z Vranej šestky ešte pred tým, ako Vraniu šestku sformujú,” hovorí. 

Amita vedela, že Inej má skvelú fyzičku aj mušku, a tak kvôli jej úlohe musela intenzívne trénovať. “Po prvýkrát v živote som nastúpila do posilky a narástli mi aj nejaké svaly,” smeje sa Amita. Inej je známa tým, že so sebou všade nosí svojich 12 nožov, s ktorými vie dokonale narábať. Aj tie si vyžiadali špeci tréning. “Moja jediná skúsenosť s nožmi bolo krájanie zeleniny. Vďaka nej mám jazvu a druhá pribudla na natáčaní bojovej scény v seriáli – to je jazva Inej,” dodáva Amita! 

Poslednú vranu, Jespera, ti predstavíme už budúci utorok! Všetky pikošky zo seriálu nájdeš ináč aj v novom Kamošovi

pripravil: peter394

2 KOMENTÁRE

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.