Pred 15 rokmi nás Disney Channel úplne namotal na veselý a vtipný HIGH SCHOOL MUSICAL 1 a 2 a 3, no a teraz je všetko s5! 

Streamovacia služba DISNEY PLUS v novembri priniesla seriál, ktorý nie je ani tak reštartom ako pokračovaním série! HSM: SERIÁL totiž sleduje skupinku študentov z fiktívnej strednej školy East High, ktorí sa rozhodnú pripraviť školský muzikál podľa filmovej predlohy.

Zápletka znie trošku neoriginálne, ale nedaj sa odradiť – songy sú mega, herci super a nudiť sa isto nebudeš!

Hoci boli herci zo seriálu ešte deťmi, keď vychádzala pôvodná séria, hovoria, že s povodnými filmami vyrastali. “Funky je, že takmer u všetkých z nás bolo HSM súčasťou našich životov ešte pred seriálom,” hovorí 18-ročný Joshu Bassett, ktoý stvárnil Rickyho. 

“Je to ako Disneyland,” povedala 15-ročná Sofia Wylie aka Gina aka Sharpay 2.0! “Nevieš si spomenúť, kde si to videl prvýkrát, ale spoznávaš ten pocit, keď to pozeráš. Čistá nostalgia.”

Pre 21-ročného Matta Cornetta, ktorý stvárnil postavu E.J.-a, to bol vôbec prvý muzikál, ktorý mu padol do oka. Decká tiež povedali, že si pred začatím natáčania spravili filmovú párty a pustili si všetky tri filmy! 

“Songy v HSM sú kvalitné, takže keď ich v jednej fáze počúvaš od rána do večera a potom máš možnosť si to pustiť znova, je to masaker,” povedala 16-ročná Olivia Rodrigo aka Nini. Nini je v prvej sérii uprostred milostného trojuholníka s Rickym a E.J.-om! 

Cast svorne hovorí, že boli veľkými fanmi série, a že makať na seriáli je pre nich splneným snom! Seriál dokonca točili na rovnakej strednej ako filmy a použité boli aj niektoré pôvodné rekvizity! 😮 “Bolo to šialené,” hovorí Matt. “Prvú scénu sme točili v jedálni a v prvý deň som myslel len na to, že tu sa to celé kedysi odohrávalo!” 

“Super je,” pokračuje Olivia, “že ten soundtrack je úžasný a my ho teraz môžeme predstaviť úplne novej generácii. Ako malá som bola tými pesničkami úplne posadnutá!”

Posledný 10. diel 1. série vyšiel len nedávno – 10. januára. Pre /budúcich/ fanov máme ale skvelé správy – druhá séria dostala už zelenú a dočkáme sa jej pravdepodobne ešte túto jeseň alebo zimu!

2 KOMENTÁRE

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.