Keď bola pred pár dňami privolaná polícia k prípadu použitia falošnej bankovky Afroameričanom Georgeom Floydom, nikto ani len netušil, čo sa stane a aké vášne to vyvolá. Neozbrojenému a spútanému Georgemu kľačal policajt (Derek Chauvin) tak dlho na krku, že sa muž čiernej pleti, sťažujúci sa na sťažené dýchanie, zadusil. Okrem Dereka kľačali na zatýkanom ďalší dvaja policajti. Všetko bolo zaznamenané na kameru a to, čo sa stalo, vyvrcholilo veľkými protestami proti rasizmu a policajnej brutalite.

Masívne protesty zasiahli Ameriku, ale aj niektoré európske mestá.

Prípad uduseného Georgea zasiahol aj celebrity, ktoré upozorňujú na tento prípad a s ním súvisiacu xenofóbiu a brutálne jednanie policajtov. Do ulíc vyšli hviezdy ako Ariana Grande, Halsey, Yungblud, Machine Gun Kelly, Paris Jackson, Madison Beer, Ross Lynch, Tyler the Creator, Emily Ratajkowski, Jeremy Meeks a ďalší. Mark Tuan z GOT7 dokonca prispel sumou 7 000 dolárov na pamätnú zbierku Georgea Flodyda.

Halsey & Yungblud na proteste.

Prostredníctvom sociálnych sietí prehovorili k ľuďom prostredníctvom hashtagu #BLACKLIVESMATTER Billie Eilish, Pink, Lady Gaga, KeSha, Justin Bieber, Liam Hemsworth, Cameron Dallas, Demi Lovato, Ryan Reynolds, Eminem, Katy Perry, Dua Lipa, Sam Smith, Post Malone, Shawn Mendes, Kim Kardashian, Rihanna, Beyoncé, Cardi B atď.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.