MISS AMERICANA

0
1693
Miss Americana

Nový film o Taylor Swift s názvom Miss Americana odhaľuje Taylorine úspechy aj pády!

O Taylor Swift je veľmi známe, že miluje mačky, na verejnosť chodí usmiata a vo svojich pesničkách používa krásne frázy a slová. Aká je však pravda o jej živote? Sú v ňom stále okamihy svetla a radosti, alebo občas prídu aj temné chvíle? Film zverejnený na Netflixe nám odhaľuje to, čo sme možno mnohí vôbec nečakali a máme možnosť nahliadnuť do Taylorinho sveta a pocitov.

Všetci máme sny. Mnohí chlapci snívajú o peknom aute, mnohé dievčatá o krásnych dlhých vlasoch… Niektoré sny sú však iné. No a práve Taylorin sen bol iný. Tým snom bolo stať sa speváčkou. Pravidelne jazdila na Broadway na hodiny spevu a herectva. Počas niekoľkých rokov prešla mnohými konkurzami v New Yorku, kedy žiadnu rolu nezískala, začala sa zaujímať o country hudbu. V jedenástich rokoch po mnohých pokusoch vyhrala miestnu talentovú súťaž, a získala možnosť vystúpiť ako predskokanka Charliemu Danielsovi. V štrnástich rokoch sa Taylor presťahovala spolu s rodičmi do Nashvillu. Na predstavení v nashvillskom The Bluebird Café v roku 2005 na seba Taylor upozornila vydavateľa Dreamwork Records, ktorý sa chystal založiť nezávislé vydavateľstvo Big Machine Records. Taylor začala pracovať na svojom debutovom albume Taylor Swift. Album vyšiel v októbri 2006. Albumov sa predalo 39 000 kusov v prvom týždni, a do marca 2011 sa ho predalo cez 5,5 milióna kusov po celom svete. V novembri 2008 vyšiel jej druhý album s názvom Fearless. V októbri 2010 vydala svoj tretí štúdiový album Speak Now. Štvrtý štúdiový album Red vyšiel v októbri 2012. Piaty album dostal názov 1989 vyšiel 27. októbra 2014. Rok 2017 patril albumu Reputation. No a pre album Lover si Taylor Swift vybrala rok 2019. Áno, v skratke by sme sa na jej začiatky kariéry a sedem albumov mohli pozerať iba ako na veľký úspech. Taylorini fanúšikovia (Swifties) asi vedia, že Taylorin život nebol len plný krásnych okamihov a úspechov, ale aj sĺz a prázdnoty. A aj o týchto okamihoch rozpráva film Miss Americana.

Kebyže celý život žijeme v jednom balansy, celý život úplné šťastie, tak nedokáže byť úplné. Pretože každý človek potrebuje byť občas vyššie a občas nižšie. Pokiaľ by všetko bolo stále perfektné, bez chýb tak by to človeka nudilo a zase by si to nevážil. To znamená, že aj tie zlé chvíle pomáhajú človeku k tomu, aby si vážil šťastie.

Film Miss Americana je dokumentárny film, ktorý ponúka náhľad do kariéry, pocitov, v podstate do života Taylor Swift behom niekoľkých rokov. Bol zverejnený na Netflixe a premieta sa v pár vybratých kinách od 31. januára 2020. Netflix ho popisuje ako neskrývaný a emočný film o Taylor, ktorá sa stala skladateľkou a interpretkou a tiež ženou, ktorá využíva svoj hlas najlepšie ako môže a vie.

Miss Americana ukrýva množstvo udalostí v Taylorinom živote, ako napríklad tvorenie albumu Lover, jej nedávny boj s poruchou príjmu potravy, hroznú diagnózu jej mamy, Taylor sa dokonca vo filme tiež rozhodla prehovoriť o téme politika.

Názov filmu je rovnaký, ako jej pieseň Miss Americana & The Heartbreak Prince z jej už spomínaného siedmeho štúdiového albumu Lover.

Zaujímavosťou je, že k filmu sa zatiaľ nevyjadrilo veľmi veľa ľudí z Českej repubiky ani Slovenska, avšak zahraničné médiá sa o dokument veľmi zaujímajú. Uvidíme, či si ho obľúbia aj fanúšikovia tu, na Slovensku a či sa film dostane do popredia. Každopádne držme Taylor palce.

Pripravila: Maťa

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.