Separ ťa naučí podať prvú pomoc!

0
1361

Stačí ti vypočuť si jeho nový singel!

Drsňák Separ opäť raz ukázal svoju dobrú tvár a dobré srdce. Spojil sa s hercom Michalom Kubovčíkom, ktorý so svojim projektom Baštrng učí deti vtipnou formou dejepis, anatómiu ale aj rôzne medicínske fakty. Ich spolupráca viedla k vydaniu Separovho nového songu KPR, čo je skratka pre kardiopulmonálnu resuscitáciu. Vo videoklipe sa okrem primára detského ARO oddelenia, MUDr. Jo­zefa Köppla, zá­chra­nára Mgr. Fran­ti­ška Ma­jer­ského a le­kára zá­chran­nej služby MUDr. Vi­liama Do­biáša objavili aj zábery pacientov, ktorí by tu bez poskytnutia prvej pomoci už neboli.

„Do tohto projektu som šiel, pretože si myslím, že je veľmi dôležité, aby každý človek vedel podať prvú pomoc. No keď mi pred pár dňami skoro umrel kamarát pred očami, a nebyť jedného duchaprítomného a skúseného človeka, ktorý ho 5 minút oživoval, až sa mu podarilo ho ‚nahodiť späť‘, som si reálne uvedomil zmysel tejto spolupráce. Neberte to ako rapový klip! Berte to ako návod na to, ako pomôcť človeku, ktorý umiera. Skúste to vnímať a zapamätať si postup, pretože jedného dňa možno niekomu reálne zachrániš život! Ak si k tomu doplníš kurz KPR, budem extrémne rád?“ vyjadril sa Separ.

V tomto prípade nejde o prvú spoluprácu Separa a Michala Kubovčíka. V minulosti už Separ rapoval v projekte Baštrng dielo Martina Kukučína – Neprebudený. Teraz ale čekuj novú vec KPR a nauč sa, ako správne podať prvú pomoc. Nikdy nevieš, kedy to budeš potrebovať a možno niekomu zachrániš život aj vďaka Separovej skladbe.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.